""

De skamlösa

Den här produktionen spelades på Intiman 23/9 2023 - fram till 8/11 2023
inför totalt
1135
åskådare Sammanlagt
11
föreställningar
"JAG ÄR VERKLIG!"
Av
Tue Biering
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 45 minuter

Kan jag spela dig? Kan du spela mig? Går det att överhuvudtaget gestalta en annan människa utan att vara fördomsfull? Diskussionen om representation kring vem som får spela vilken roll på våra teaterscener och i filmer har gått het de senaste åren.

För att sätta representationsfrågan på sin spets kommer skådespelarna under föreställningen ge sig ut på stan och haffa vanliga människor, intervjua dem kring hur skådespelaren mest rättvist kan gestalta dem medan verkligheten tar över scenen inne på Intiman. Vi lovar, ingen föreställning kommer bli den andra lik – det blir en utmanande happening som måste upplevas!

Regissören Tue Biering har under många år etablerat en nyfiken och provokativ stil i sina teateruppsättningar. Med omtvistade brännbara ämnen som högerextremism, prostitution, flyktingproblematik och incest har han tagit verkligheten med upp på scenen. Tue Biering leker med publikens förväntningar, och med en utmanande tematik som balanserar på gränsen mellan fiktion och verklighet.

Remote video URL
""

Introduktion

Regissören Tue Biering berättar om sin definition av begreppet skamlöshet, hur "De skamlösa" är indelad i tre helt olika delar, arbetsprocessen kring föreställningen och vikten av att motverka polariseringen i samhället genom att utmana oss själva och våra förutfattade meningar om andra.

I rollerna

""
Skådespelare

A

""
Skådespelare

B

""
Skådespelare

C

""
Skådespelare

C

""
Skådespelare

D

Medverkar som sig själva

konstnärligt team

""
Regissör

Regi

Scenograf

Scenografi & kostym

Ljusdesigner

Ljus

Maskör

Mask

Dramaturg

Dramaturgi

Pressklipp