""

Jag, mig själv och...

Den här produktionen spelades på Studion 27/4 2018 - fram till 2/6 2018
inför totalt
1129
åskådare Sammanlagt
21
föreställningar
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 10 minuter
Monolog
Nyskriven dramatik

"Man kan bli tre saker, när man är svensk: psykolog, läkare eller skådespelare” sa min mamma, och jag mindes min fars ord: ”Man kan bli tre saker när man är iranier: tandläkare, ingenjör, skådespelare.” Så jag blev skådespelare!

Skådespelaren Johannes Wanselow är son till en svensk mamma och en iransk pappa. Han är född och har bott i Sverige hela sitt liv och har bara besökt Iran en enda gång. Det var då han sökte upp sin pappa, som reste ifrån Johannes och hans mamma, då Johannes var liten. 

Det desperata sökandet efter pappan ligger till grund för monologen. Johannes ger sig ut på en halsbrytande resa i tid och rum, för att få svar på den enda frågan: ”Hur kunde du lämna mig?”

Men i sin jakt efter pappan erkänner Johannes så småningom att hans sökande egentligen är ett sökande efter att förstå vem han själv är, och han upptäcker att den riktiga frågan är:  ”Vem önskar jag vara i det här livet, och vad ska jag göra för att bli den jag drömmer om att vara? 

Johannes Wanselow står själv på scen i en blandning mellan stand-up, show och bekännelse. Monologen Jag, mig själv och min persiska pappa skrivs och regisseras av den prisbelönade danske författaren och dramatikern Hassan Preisler. 

Föreställningen görs med stöd av Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank

Skolföreställningar 

Spelperiod: 2 maj-1 juni 2018 - föreställningar markerade med i-symbol. (OBS! skolbokningar sker via länk nedan)

Koppling till läroplanen: Identitet- och integrationsfrågor. Text och gestaltanalys, att motivera och uttrycka egna tankar och idéer samt formulera egna historier.

Pedagogiskt kringarbete

En workshop som syftar till att inspirera och lyfta det egna berättande. En dramapedagog kommer till ert klassrum och utforskar genom dramaövningar elevernas egna uttryck och egna historier.

Omfattning
: 2 lektionstimmar på er skola innan eller efter föreställningen. 

Skolbokningar

Kostnad för skolor i Malmö
Föreställning 30 kr/elev, workshop: kostnadsfri

Kostnad för övriga skolor i regionen 
Föreställning 30 kr/elev, workshop: 1000 kr/klass

Bokning: Skolklasser bokas via detta formulär

I rollerna

""
Skådespelare

konstnärligt team

Författare

Manus och regi

Ljusdesigner

Scenografi och ljusdesign

Komposition/ljuddesign

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av