Erika Magnusson

Scenograf

Om Erika

Erika Magnusson är frilansande scenograf och kostymdesigner. År 2000 utexaminerades hon i fri konst på Konstfack. Sista terminen gjorde hon ett utbyte för professor Franz Ackermann i Karlsruhe, Tyskland, och i slutet av 2000 flyttade hon till Berlin. Under fem år arbetade Erika i Berlin bland annat som co-curator, litteraturrecensent, översättare och scenografassistent. Därefter började hon studera på Dramatiska Institutets scenografiutbildning i Stockholm och tog sin examen 2008. Under 2010/2011 studerade Erika på Kungliga Konsthögskolans projektutbildning i digitala medier för yrkesverksamma.

Erika har genom åren arbetat på många teatrar både i Sverige och Norge, bland annat på Rogaland Teater, Turteatern, Hålogaland Teater, Ung Scen Öst, Nationaltheatret i Oslo, Galeasen och Dramaten.

Under 2014 gjorde hon scenografi och kostym till Unga Teaterns första produktion Lilla Döden hälsar, och våren 2015 scenografi och kostym till Kojan.

Hon har nyligen också arbetat med Variation på Galeasen, Pojkslemmot på Teater Brunnsgatan, Unga Dramaten och Palladium Malmö, samt med Den besynnerliga händelsen med hunden om natten på Stockholms stadsteater.