Silan Maria Budak Rasch

Skådespelare

Om Silan

Silan Maria Budak Rasch är en dansk/kurdisk frilansande skådespelare utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg i 2020.

Nu medverkar Silan i föreställningen En familj i rollen som Johnna Monevata (2023). Silan har tidigare jobbat på Malmö Stadsteater där hon också gjorde sin praktik i rollen som Greta i Hans och Greta på Hipp (2019). På Malmö Stadsteater har hon också medverkat i Alla har klockor - ingen har tid i rollen som Skynda på (2020) och Den Stora Sprickan i rollen som Lova (2021 och 2022). Tidigare har hon bl a jobbat på Backa Teater i Slottet Valentins Mysterier i rollerna Annabella + Jerri (2022). Senast var hon anställd på Borås Stadsteater i föreställningen Flickan från långt borta i rollen som flickan (2023). Tidigare har Silan även jobbat på Teater23 i Malmö (2021) och på Holbergteatret, teaterPLAY och ABERDABEI/Teatergrad i Danmark.

Silan har också stor erfarenhet av film/tv där hon bl a syns i danska långfilmen Klienten (2022) och jobbar även som röstskådespelare inom dubbning, reklam, ljudböcker och VO:s och har över 50 produktioner bakom sig för bl a Disney, Netflix, Paramount Pictures, DR, Gutkind och Gyldendal med flera.

Läs mer om Silan här