Arina Katchinskaia

Skådespelare

Om Arina

"Jag har besökt Malmö Stadsteater flitigt sedan jag flyttade till Skåne. Förtrollad både av berättelserna men också av att få se teaterns duktiga skådespelare utöva ett hantverk jag då drömde om att få lära mig. Och nu åtta år senare jobbar jag ju här själv. Det är så märkligt, men varje gång jag går upp på scen känns det som att en cirkel sluts. Att samtidigt som jag står där uppe så sitter också mitt 19-åriga jag och tittar. Och det är ju tack vare henne som jag är en del av Malmö Stadsteaters ensemble idag!

Malmö Stadsteater är en teater där skådespelarna får vara en stor del av den konstnärliga processen. Vi har ju workshop-metoden där vi får vara med och prova idéer i ett tidigt skede. Det är fint att få ta del av ett arbete som fortfarande är under utveckling och att tillsammans staka ut en riktning. Jag upplever också att jag fått ett stort förtroende som gör att jag kan fortsätta utforska mitt konstnärsskap, och jag känner mig sedd i min yrkesroll. Trots att jag är en ung och nyutexaminerad så känner jag mig lyssnad på och att mina tankar och idéer har betydelse. Det betyder mycket."

— ARINA KATCHINSKAIA

Arina Katchinskaia tog sin examen vid Teaterhögskolan i Malmö 2019, och har sedan dess medverkat i uppsättningar på Örebro Länsteater och Malmö Stadsteater.