""

Birte Heribertson

Skådespelare

Om Birte

Birte Heribertson är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 1988 – 1991. Dessförinnan var hon engagerad i Studioteatern i Malmö.

Birte har jobbat på många teatrar och med olika teaterprojekt framförallt i Malmö. Hon har bl a arbetat på Skånska Teatern, Teater Nike, Teater Sagohuset, Helsingborgs stadsteater och Teatern.nu. Några av de större uppsättningar hon medverkat i är som Roxanne i Skånska Teaterns Cyrano de Bergerac, Doris och Nickan i Teater Nikes Alkohålet, Flöjt i Teatern.nu:s En midsommarnattsdröm, Plytet i Malmö Musikteaters/Teater Nikes Honungshjärta samt Mona i Teater Terriers Söndag.

Birte har dessutom medverkat i en hel del filmer och TV-produktioner, bl a i Henning Mankell filmatiseringarna av Den femte kvinnan och Afrikanen, samt i Maria Larssons eviga ögonblick, där hon spelade faster Tora och dessutom gjorde berättarrösten.

På Malmö Stadsteater har Birte medverkade i många föreställningar genom åren, senast i Skimmer (2009) på Intiman och i barnföreställningen Esther (2009). Hon har också på senare år medverkat i bl a Gökboet (2013) på Moomsteatern samt i flera uppsättningar på Marsvinsholm som Markurells i Wadköping (2010) och Den inbillade sjuke (2012).