""

Akutintaget

Den här produktionen spelades på Övriga scener 21/4 2007 - fram till 1/6 2007
inför totalt
404
åskådare Sammanlagt
13
föreställningar
Drama
Nyskriven dramatik

Tre dramatiker. Tre pjäser. Ett virus. 

I ett samarbete mellan Malmö Dramatiska Teater och Teaterhögskolan i Malmö framförs tre dramatikerelevers slutproduktioner i Repsalen på Hipp. Den gemensamma titeln för de tre nyskrivna pjäserna är Akutintaget. De tre pjäserna är fristående, men förenas av att de alla utspelar sig på ett sjukhus i en värld där ett dödligt virus härjar.

Glasburen
Av Vanja Isacson
En ung kvinna faller ihop utanför akutintaget. Hon antas vara smittad av det virus som hittills krävt 16 dödsoffer och isoleras därför på epidemikliniken. Där hamnar hon i händerna på Överläkaren. Alla på kliniken dras allt längre in i det spel som pågår mellan Överläkaren och den isolerade kvinnan.

Sedermera död 
Av Jens Peter Karlsson
Överläkaren ligger inför döden – smittad av viruset. Vid hans dödsbädd möts skötaren Jörgen och överläkarens fru Cathrine. De har tidigare haft ett förhållande. Cathrine vill avsluta triangeldramat, men Jörgen tror sig ha ett trumfkort hon inte kan motstå.

Sedermera död är en fristående fortsättning på Vanja Isacsons Glasburen, och bitvis en parafras på Shakespeareklassikern Richard III.

Åttonde våningen
Av Emma Broström
På åttonde våningen står tiden stilla. Avdelningen ligger i ett gränsland mellan liv och död. I ett slags vakuum letar människor efter varandra. En kvinna söker efter sin syster för att de tillsammans ska ta reda på vad som hänt deras sjuke far.

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

Författare

Text

Författare

Text

Text

Författare

Regi och scenografi

""
Skådespelare

Kostym

Ljusdesigner

Ljus

Kostymdesigner

Mask

Du kanske även är intresserad av