""

Siw Erixon

Skådespelare

Om Siw


Siw Erixon är född och uppvuxen i Timrå utanför Sundsvall och flyttade till Malmö 1982 för att börja på Teaterhögskolan. Hon har frilansat i 25 år och jobbar med både teater, film, TV och radio.

På teaterscenen har vi bl a sett Siw i föreställningar som t ex Spring Awakening på Malmö Opera, The Full Monty på Malmö Opera och Musikteater, i Skönheten och Odjuret på GöteborgsOperan och i Rabalder i Ramlösa på Fredriksdalsteatern. Första gången Siw gästade Malmö Stadsteater/Malmö Dramatiska Teater var 2005, och hon har sedan dess medverkat i flertalet uppsättningar.

På Radioteatern var Siw senast aktuell i sommarens deckarföljetong Osbornes ask, och i den kritikerrosade uppsättningen Mrs Dalloway av Virginia Woolf.

Siw har medverkat i många filmer och TV-produktioner. På TV har hon bl a synts i dramaserien Fru Marianne och thrillern Villospår och Graven, i den prisbelönta danska TV-serien Örnen, i julkalendern En decemberdröm och i thrillern Höök. Siw har medverkat i flera filmproduktioner, bl a i Om Sara och Innan frosten. Under hösten kommer hon att kunna ses i tredje säsongen av Saltön, och i den fristående fortsättningen på thrillerserien Graven, Morden, samt i komikerparet Anders & Måns tv-serie Succéduon.

Siw har arbetat som pedagog i teatern.nus projekt Malmö berättar samt på Teaterhögskolorna i Malmö och Luleå.

Hon har tilldelats flera stipendium, bl a Malmö Stads kulturstipendium 1999.