""

Livet kom så plötsligt

Den här produktionen spelades på Övriga scener 27/1 2007 - fram till 1/3 2007
inför totalt
642
åskådare Sammanlagt
17
föreställningar
Drama
Nyskriven dramatik
Monolog

Annika är tvungen att hålla ett föredrag som ska handla om henne själv. För de flesta låter kanske inte detta särskilt problematiskt, men för Annika är det som att bestiga Mount Everest utan syrgas. Hon har nämligen Aspergers syndrom. Hennes handikapp gör att hon har svårt att förstå de sociala koder som är självklara för de flesta av oss. Visst, hon är smart, välutbildad och väl medveten om sitt funktionshinder, men hennes vardag är ändå fylld av konflikter och missuppfattningar, där hon ofta antas vara korkad eller oförskämd. 

När vi möter Annika har hon nyligen förlorat sitt arbete på en revisionsbyrå och just börjat en kurs i självutveckling som arbetsförmedlingen arrangerar. Det är där hon fått uppdraget att hålla ett föredrag. Och hon måste klara det! För det finns en sak som hon är mer rädd för än att stå och prata inför en massa människor: att hennes handläggare Barbro i missriktad välvilja ska förtidspensionera henne. 

Livet kom så plötsligt är en monolog som prövar våra gränser kring vad som är normalt och rimligt. En föreställning med tvära kast mellan rapp komik och djupaste allvar, om kampen och viljan att bli respekterad för den man är.

I rollerna

""
Teaterchef

konstnärligt team

Författare

Text och regi

Scenografi och kostym

Ljusdesigner

Ljus

Du kanske även är intresserad av