""

Kontrabasen

Den här produktionen spelades på Intiman 9/1 2016 - fram till 15/1 2016
inför totalt
987
åskådare Sammanlagt
5
föreställningar
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 15 minuter
Drama
Nyskriven dramatik

Succémonologen med Fredrik Gunnarson är äntligen tillbaka!

Kontrabasen är en berättelse om passion och frustration. Mannen vi möter har en fast anställning som kontrabasist vid stadens symfoniorkester. Om någon timme ska han gå till jobbet och ha premiär på Rhenguldet av Wagner. Han kan inte bestämma sig om han är stolt över sitt instrument eller om han hatar det till döds. På samma gång som han försvarar basens position i orkestern misstänker han att valet av instrument har förstört hans liv. Men ikväll kanske allt ändras.

Skådespelaren Fredrik Gunnarson tilldelades Nöjesguidens Malmö/Lundapris i kategorin Scen & Teater samt Kvällspostens Thaliapris för sina insatser i Kontrabasen.

Patrick Süskind

Patrick Süskind är en tysk författare som slog igenom med monologen Kontrabasen 1981, där han skildrar livets olika aspekter genom en närgången studie av en musikers levnadsöde. Men han är mest känd för den starka, groteska och fascinerande romanen Parfymen – berättelsen om en mördare (1985). Boken blev en internationell succé, översattes till 46 språk och såldes i 15 miljoner exemplar. Den filmatiserades 2006 i regi av Tom Tykwer.

 

Konstnärligt team

Lista över samtliga medverkande kring produktionen hittar du i föreställningsprogrammet samt i listan över säsongens konstnärliga team som finns att ladda ner längre ner på sidan.

I rollerna

""
Skådespelare

Kontrabasisten

konstnärligt team

""
Skådespelare

Regi

Författare

Originaltext

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av