Anders Lundorph

Regissör

Om Anders

Anders Lundorph är en dansk regissör som framförallt arbetar med teater och radioteater. Han är utbildad vid Københavns universitet och har studerat till teaterregissör vid Rose Bruford College of Speech and Drama i London.

Anders Lundorph var anställd som husregissör på Radio Drama DR under åren 2005-2010. 2013 regisserade han radioserien Borgen: Outside the Castle på BBCs Radio 4.

Han har arbetat som regissör på teaterscener över hela Danmark, men har varit särskilt knuten till Aarhus Teater, Københavns Musikteater og Eventministeriet på Det Kongelige Teater, där han framförallt har satt upp teaterversioner av klassiska film och TV-serier.

Anders Lundorph tilldelades Danmarks finaste teaterpris Reumert för uppsättningen Kopftot på Cafe Teatret 2008, och hans uppsättning Boys Don't Cry vann en Reumert 2014.

2015 gästade han Malmö Stadsteater för första gången då han stod för regin till Direktören för det hela på Intiman. Hans senaste iscensättningar var Monster på Det Kongelige Teater (2017), och Saturday Night Fever (2017) på Falconer Salen.

Läs mer om Anders Lundorph på anders-lundorph.format.com