Daniel Åkerström-Steen

Scenograf

Om Daniel

Daniel Åkerström-Steen är utbildad vid scenografiutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola och tog sin examen 2008. Till Malmö Stadsteater kom Daniel första gången 2009 då han gjorde scenografi och kostym till Marilynpassionen och därefter till Loranga, Masarin och Dartanjang, båda i regi av Ada Berger. Han har även gjort scenografi och kostym till monologen Förbannelser på Intiman, av och med Fredrik Gunnarson, samt till förra årets familjeföreställning Karl-Bertil Jonssons julafton på Hipp.

På Dramaten har Daniel bl a gjort scenografi och kostym till John och svamparna (2011), Brev från Eric Ericson (2011), och till Liv Strömquist tänker på dig (2014).

På Stockholms Stadsteaters scen Skärholmen har Daniel arbetat med uppsättningarna Orlando (2012), Meningen med döden (2013), Läroplanen (2013), samt Gertrude Stein (2011) på Stadsteaterns lilla scen.

Daniel har också arbetat på Riksteatern och gjort scenografin till No tears for queers (2009), scenografi och kostym till Slå Pattarna i taket (2016), och han står även för både regi och iscensättning till Männen med rosa triangel (2016), tillsammans med flera upphovsmän.

Daniel har dessutom arbetat på Teater Terrier i Malmö, Den nationale scene i Norge, Uppsala Stadsteater, Örebro Länsteater, Regionteatern Blekinge Kronoberg och Turteatern.

Sedan flera år arbetar Daniel med artisten Min Stora Sorg (Anso Lundin). I det konstnärliga teamet bakom Min Stora Sorg är Daniel stylist, designer, hår och make-up artist, scenograf, och hela teamet har en konstnärlig och konceptuell gemenskap. I december 2015 gav Min Stora Sorg tre unika performancekonserter på Intiman där Daniel stod för koncept, regi och scenbild.