Två systrar

Intiman
07/09 2024 - 14/09 2024

Kommer du ihåg sommaren då du var 16 år? Vad minns du av livet från den tiden? Finns något fortfarande kvar?

Av
David Greig
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar 40 minuter
Spelas med paus
Ja

Två systrar är en samproduktion med Royal Lyceum Theatre Edinburgh. Föreställningen hade sin urpremiär i Edinburgh den 10 februari 2024.

 

Fler speldatum kommer att släppas efter sommaren

Minns du sommaren då du var 16 år? Vad lyssnade du på för musik? Vem var du kär i? Vad skulle du vilja berätta för ditt 16-åriga jag?

Systrarna Emma och Amy återvänder till sitt barndomsparadis, en camping vid havet. Mycket är sig likt men ändå inte. Minnen av tonårsångest, första kärleken och drömmar om framtiden väcks till liv igen. Systrarnas verklighet med karriär och trassliga relationer tränger sig på och de irriterar sig på varandra. Campingens DJ Lance som alla var kära i dyker upp och Amy konfronterar honom. Varför hörde han aldrig av sig?

Vi har alla varit 16 år gamla, fyllda av drömmar och förväntningar. Föreställningen lyfter tankar om identitet, relationer och att bli vuxen. Den tar dig tillbaka till den tid då varje beslut kändes som livsavgörande och varje förälskelse var det största som hänt. Två systrar är en nyskriven pjäs av den hyllade skotske dramatikern David Greig, och en samproduktion med The Royal Lyceum Theatre i Edinburgh.

Innan föreställningen börjar behöver vi din hjälp att hitta tillbaka till ditt inre 16-åriga jag. Du kommer att få ett frågeformulär som vi gärna vill att du fyller i, så kanske dina anonyma svar dyker upp i föreställningen!

Fler speldatum kommer att släppas efter sommaren

konstnärligt team

Originaltext
Översättning
Scenografi och kostym
Komposition och ljud
Koreografi
Rörelseinstruktör
Dramaturgi
""

Pressklipp