""
""

Magdi Saleh

Skådespelare

Om Magdi

”Första gången jag kom till teatern så var det fotograferingen inför nästa säsongssläpp. Jag kastades genast in på kostymprov, på med någon teatral 1700-tals rock och raskt ner till stora scenen. Jag kände knappt någon och var nog mest rädd för allt och alla. Jag hade kommit från Göteborgs Stadsteater där jag verkligen stormtrivdes och tänkte att jag aldrig kommer att känna mig lika hemma som där. Men ack så fel jag hade.”

 ”Värmen, kärleken, experimentlusten, sammanhållningen. Om, eller när, jag lämnar teatern så kommer det vara en stor sorg för jag tror ärligt talat att jag aldrig kommer hitta en liknande arbetsplats. Jag har under min tid på teatern utvecklats oerhört som konstnär. Mina tankar och åsikter, min konstnärliga integritet kan jag bära och stå för på ett sätt som jag aldrig tidigare kunde drömma om. Teatern har gjort mig orädd och för det är jag evigt tacksam.”

— MAGDI SALEH

Magdi Saleh är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 2013-2016, där han bl a medverkade i examensföreställningen Titanic. På Malmö Stadsteater har han arbetat sedan 2017.

Magdi spelade huvudrollen i den omtalade Jihadisten (2017) på Göteborgs Stadsteater. Han har tidigare medverkat i Vågen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, (Jag är) din stjärna på Teatr Weimar, Robinsons resa på Helsingborgs Stadsteater och Låt den rätte komma in på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Han har har dessutom samarbetat med den Malmöbaserade frigruppen Teater Ättestupa.

 Magdi läser även in ljudböcker och har medverkat i flertalet kortfilmer. 

Medverkande som konstnärlig team