""

Trollkarlen från Oz

Den här produktionen spelades på 27/11 2004 - fram till 1/1 2005
inför totalt
19752
åskådare Sammanlagt
47
föreställningar
Klassiker
Familjeföreställning
Barnteater

Dorothy är en lite annorlunda tjej som inte riktigt passar in. Hon bor i Kansas med sin pappa och har problem i skolan. Hennes mamma är död och Dorothy tyngs av skuldkänslor. Allt blir för mycket för henne när hon pressas av sin lärare. Hon flyr in i sin fantasivärld och hamnar tillsammans med sin hund Toto i en virvelstorm som för henne bortom regnbågen – till landet Oz.

Där träffar Dorothy en fågelskrämma som längtar efter en hjärna, en plåtgubbe som saknar sitt hjärta och ett lejon som behöver sitt mod. Fågelskrämman har alltid fått höra att han är dum och tror därför att han är det. Men det är ändå Fågelskrämman som kommer med alla bra idéer. Plåtman tror att han är känslokall och hjärtlös men det är trots allt han som gråter så mycket att han riskerar att rosta sönder. Lejonet framstår som en riktig fegis men det är han som till slut tar alla modiga beslut.

Det är farligt i Oz, här tar den onda häxan en till slav om man inte passar sig. Dorothy och Toto vill hem och den enda som kan hjälpa dem är trollkarlen..

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

Författare

Originaltext

Bearbetning

Regi

Kostymdesigner

Scenografi

Koreograf

Koreografi

Kostymdesigner

Kostym

Scenograf

Ljus

""
Kompositör

Musik

Kostymdesigner

Mask

Du kanske även är intresserad av