""

Misantropen

Den här produktionen spelades på 28/9 2013 - fram till 1/11 2013
inför totalt
4362
åskådare Sammanlagt
19
föreställningar
Drama

Misantrop = människohatare, inte ett hat mot individuella människor utan mot de drag som delas av hela mänskligheten oavsett vilken tid man lever i. 

Alcestine är ursinnig över den förljugna societeten hon lever i. Hon säger alltid sanningen, vad det än handlar om och vad det än får för konsekvenser. Samtidigt förälskar hon sig i sin raka motsats! En ung man som lever för skvaller, flärd och flirt.

Under den civiliserade ytan i Molières klassiker sjuder det av passioner, drifter och begär. Det är en historia om kompromisslös sanning och om skamlös falskhet, där avsaknaden av tillit driver karaktärerna till bristningsgränsen. Alcestines kompromisslösa uppriktighet är både oacceptabel och befriande. När ska man vara tveklöst ärlig och när ska man undvika konflikter för att skona sina medmänniskor? Vad händer när vi avstår helt ifrån att ta ställning?

I Anna Petterssons regi spelar kvinnorna mansrollerna och männen kvinnorollerna. På så vis får pjäsen en helt ny dimension. Anna Pettersson har tidigare satt upp Tjechovs Måsen på Hipp, och 2012 fick hon stor uppmärksamhet för sin uppsättning av Fröken Julie på Strindbergs Intima Teater och tilldelades DN:s kulturpris, Svenska Teaterkritikernas pris samt TCO:s kulturpris.

I rollerna

""
Skådespelare

Acastine, Markisinna

Orontine, Célimons beundrarinna

""
Skådespelare

Philintine, Alcestines väninna

""
Skådespelare

Èlionte, Célimons kusin

""
Skådespelare

Célimon, ung änkling

""
Skådespelare

Alcestine, Célimons beundrarinna

""
Skådespelare

Arsinou, Célimons vän

konstnärligt team

Författare

Originaltext

Översättning och bearbetning

""
Regissör

Regi och scenografi

Författare

Dramaturgi

Koreograf

Scenografi och koreografi

Kostymdesigner

Kostym

Ljusdesigner

Ljus

Mask

Kompositör

Musik

Du kanske även är intresserad av