""

9,3 på Richterskalan

Den här produktionen spelades på Intiman 13/2 2015 - fram till 11/4 2015
inför totalt
1078
åskådare Sammanlagt
18
föreställningar
Drama
Nyskriven dramatik

Hur behåller man sin mänsklighet i mötet med det omänskliga?
En monolog om tsunamin i Thailand 2004.

Nyantagen till UD:s diplomatprogram skickas Andreas Norman till Thailand, dagarna efter tsunamin i Indiska oceanen den 26 december 2004. Helt oförberedd hamnar han mitt i krishanteringen efter en av de värsta naturkatastroferna i modern tid. Katastrofen visar sig vara en av de allvarligaste som någonsin drabbat svenska medborgare; tusentals svenskar befinner sig under julen i Thailand. Efter flodvågen råder fullständigt kaos. 

9,3 på Richterskalan är en ögonvittnesskildring från en UD-tjänstemans perspektiv – från hopplös byråkrati till hantering av döda. En helvetesskildring, som inte väjer för det mest fruktansvärda. En skoningslös granskning av de politiker och tjänstemän som borde ha tagit ansvar. Och en personlig uppgörelse med det förflutna.

Andreas Norman debuterade 1996 med diktsamlingen I dagarnas lutning. Efter en diplomatkarriär på UD återkom han som thrillerförfattare med romanen En rasande eld, 2013. Den självbiografiska boken 9,3 på Richterskalan, som monologen bygger på, gavs ut i oktober 2014. 

Se även Erik Olssons blogg som han skrev under spelperioden: http://pa-richterskalan.blogspot.se/

 

I rollerna

""
Skådespelare

Andreas Norman

konstnärligt team

Regissör

Regi

Författare

Originaltext

Författare

Dramatisering

""
Scenograf

Scenografi och kostym

Kompositör

Musik

Kostymdesigner

Mask

Ljusdesigner

Ljus och videodesign

Du kanske även är intresserad av