""

Evigt ung

Den här produktionen spelades på Intiman 7/10 2017 - fram till 30/12 2017
inför totalt
5474
åskådare Sammanlagt
29
föreställningar
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 40 minuter
Komedi
Musikteater

Evigt Ung är en av Erik Gedeons största musikteater-succéer. Den har satts upp på teatrar både i Sverige och runt om i Europa, och nu har turen äntligen kommit till Malmö! 

Malmö Stadsteaters skådespelare är gamla och bor på äldreboende. En dag får de åka på dagsutflykt till sin gamla arbetsplats Intiman, som är stängd och nu ska rivas. En sista gång ska de få besöka teatern, klä sig i sina paradkostymer och minnas sina glansdagar. Med på utflykten är deras stränga sköterska, hon tillåter inga utsvävningar. Ingen av de äldre tar sin skröplighet på allvar, deras hjärtan är fortfarande unga och här finns plats för både sex, love and rock n roll!

Livligt och respektlöst gör de åldrande skådespelarna uppror mot både döden och den trista vardagen i en rad sång- och dansnummer till våra mest välkända pop- och rocklåtar.

Erik Gedeon

Erik Gedeon är musikdramatiker, kompositör och regissör. Han är född och uppvuxen i Schweiz med svenskt påbrå. Sedan slutet av 1990-talet har han framförallt haft Tyskland som arbetsplats. De senaste åren har hans speciella form av musikdramatik börjat ta hela norra Europas teaterscener med storm.

2009 hade han urpremiär på Schauspielhaus Hamburg med Das Wunder von Schweden – Eine musikalische Möbelsaga, ett sångspel om IKEA och dess grundare Ingvar Kamprad, med libretto av den svenske dramatikern Klas Abrahamsson och mycket influenser av svensk folkmusik. Verket fick sedan Sverigepremiär på Malmö Stadsteater hösten 2010 under titeln Ingvar! En musikalisk möbelsaga. Uppsättningen hade nypremiär 2012 med Anders Ekborg i titelrollen och väckte stor uppmärksamhet, tilldelades Kvällspostens Thaliapris 2011 och har spelats på flera scener i Norden, bl a nyligen på Svenska Teatern i Finland.

Även musikteaterverket Evigt ung hade Sverigepremiär sommaren 2010 på Wermland Opera med stor framgång, nypremiär 2012, och har bland annat också satts upp på Uppsala stadsteater, runt om i Norden och övriga Europa. 2012 framfördes sångdramat och den politiska satiren Min vän fascisten på Malmö Stadsteater och under 2013 även i Uppsala.

 

I rollerna

""
Skådespelare

Li

""
Skådespelare

Hans-Peter

""
Skådespelare

Sanna

""
Skådespelare

Bill

Katarina

""
Skådespelare

Marianne

""
Skådespelare

Syster Paaske

konstnärligt team

Författare

Översättning

Regi

Kostymdesigner

Scenografi och kostym

""
Skådespelare

Kapellmästare och arrangemang

Ljusdesigner

Ljus

Författare

Originaltext

Pressklipp