""

Persona

Den här produktionen spelades på Intiman 15/9 2018 - fram till 8/11 2018
inför totalt
2330
åskådare Sammanlagt
18
föreställningar
Jag känner inte som du, jag tänker inte som du, jag är inte du
Längd
1 timme 40 minuter
Klassiker

I samarbete med Deutsches Theater Berlin

I år skulle Ingmar Bergman ha fyllt 100 år. Detta uppmärksammas över hela världen och Malmö Stadsteaters bidrag till jubileumsåret blir uppsättningen av Persona – en internationell samproduktion med Deutsches Theater Berlin.

En dag tystnar skådespelerskan Elisabet Vogler mitt i en teaterföreställning. Hon bestämmer sig för att sluta prata. Är hon galen? Elisabet spelar så många roller under sitt liv att hon till slut inte vet vad som är spel eller verklighet. Hon skickas till en ö för att återhämta sig, och får sällskap av sjuksköterskan Alma som ska vårda henne. Alma tvekar inför uppgiften – osäker på om hon är rätt person att vårda någon som är så själsligt stark att den kan välja tystnaden. Persona är ett suggestivt karaktärsdrama om identitet med många psykologiska bottnar.

I Anna Bergmanns regi blir föreställningen djärv, teatral och expressiv, med performance, foto och video som uttrycksmedel. Persona är något för dig som vill uppleva teater i äkta Berlinanda!

Pressröster om Persona:

”Magnifik duell om existens och mening” Svenska Dagbladet
”Hårt och smart med träffsäkra ­ironier” Aftonbladet
”Lysande insatser” Skånska Dagbladet
”Koncentrerad och laddad interaktion” Kristianstadsbladet 
”Sinnligare uppsättning, som skvätter och blöder på sin resa genom upplevelsen” Dagens Nyheter

Ett samarbete med Deutsches Theater Berlin

Huvudrollerna spelas av Karin Lithman (Malmö Stadsteater) och Corinna Harfouch (Deutsches Theater). Skådespelarna alternerar i rollerna – i Malmö spelar Karin Lithman den talande rollen Alma och Corinna Harfouch den stumma rollen Elisabeth, och i Berlin gör de tvärtom. Karin Lithman tillhör Malmö Stadsteaters fasta ensemble och Corinna Harfouch är en av Tysklands mest kända och hyllade teaterskådespelerskor. För regin står den tyska regissören Anna Bergmann som tidigare satt upp Nora, En midsommarnattsdröm och Petra von Kants sista tårar på Malmö Stadsteater.

Förlag: Stiftelsen Ingmar Bergman

I rollerna

""
Skådespelare

Elisabet Vogler

""
Skådespelare

Syster Alma

""
Skådespelare

Läkaren

""
Skådespelare

Herr Vogler

konstnärligt team

""
Författare

Originaltext

""
Regissör

Regi

""
Scenograf

Scenografi

""
Scenograf

Kostym

Kompositör

Komposition/ljuddesign

Ljusdesigner

Ljus

Pressklipp