""

Orlando

Den här produktionen spelades på Hippodromen 14/9 2019 - fram till 19/10 2019
inför totalt
6085
åskådare Sammanlagt
19
föreställningar
Om min Herre är en Dam nu så har jag aldrig sett en skönare sådan.
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar 30 minuter
Klassiker
Kostymdrama
Musikteater
Drama

Titta dig i spegeln. Vad ser du? En kvinna? En man? Eller bara en människa? Kanske behöver du vara både kvinna och man för att vara människa - en hel människa.

Följ med oss på en gender bender-resa där tiden rinner i väg genom 500 magiskt intensiva år fyllda av kärlek, lekfullhet, lust, poesi, död och återfödelse. Kärleken upplöser tid och rum i Virginia Woolfs storslagna klassiker om poeten och adelsmannen Orlando – som bär alla tider, åldrar och kön inom sig. Dessutom i en helt ny översättning av Sara Stridsberg.

Omtalad för de mest välsvarvade ben en adelsman någonsin har stått på börjar Orlando sin tidsresa på 1500-talet som Drottning Elizabeths ögonsten. Det råder inte något tvivel om hans kön, trots att tidens mode gör sitt för att dölja det. Efter århundraden av sökande rusar Orlando rakt in i vår tid, och på Hipps stora scen formar musiken och teatermagin en helhet till Orlandos världar.

Förlag: Nordiska ApS (bearbetning), Colombine Teaterförlag (översättning).

VIRGINIA WOOLF 1882–1941

Den brittiska författaren Virginia Woolf (född Virginia Stephen) utvecklade ett originellt och framstående författarskap med verk som Mrs Dalloway (1925), Mot fyren (1927), Orlando (1928) och Ett eget rum (1929).

Virginia Woolf växte upp i ett intellektuellt Londonhem där man umgicks med författare och konstnärer. Hon bestämde sig tidigt för att bli romanförfattare. Virginia Woolf och hennes syster konstnären Vanessa Bell tillhörde kärnan i Bloomsburygruppen, och det var där hon träffade sin man Leonard Woolf. Bloomsburygruppen var nytänkare och drivande inom den brittiska modernismen och kritisk till gamla viktorianska värderingar. Tillsammans startade Virginia och Leonard Woolf förlaget Hogarth Press, där Woolfs böcker och flera betydande verk av unga samtida författare publicerades. Virginia Woolf led i perioder av depression, och 1941 tog hon sitt liv.

I rollerna

""
Skådespelare

Orlando

Musiker

""
Skådespelare

Drottning Elizabeth I

""
Skådespelare

Sasha, Dupper, kören

""
Skådespelare

Euphrosyne, Grimsditch, kören

Ärkehertigen/Ärkehertiginnan, kören

""
Skådespelare

Marmaduke Bonthrop Shelmerdine Esquire, Clorinda, kören

Favilla, en sjökapten, kören

konstnärligt team

""
Författare

Originaltext

Bearbetning

""
Författare

Översättning

Regissör

Regi

Scenograf

Scenografi

""
Scenograf

Kostym

Musik

Ljusdesigner

Ljusdesign

Ljuddesign

Koreografi

Maskör

Mask

Mask

Dramaturgi

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av