""

Augusten

Augusten är MKB:s scenlokal på Augustenborgsgatan 10 i Malmö, som riktar sig till fria scenkonstgrupper, institutioner, organisationer och föreningar i staden. Här finns en scen, en repetitionssal och även möjligheter för filmvisning. Via ett samarbete med MKB gästspelade Malmö Stadsteater på Augusten under 2022 och våren 2023.

Augustens historia

Teaterlokalen på Augustenborg är en av originalverksamheterna från områdets början. Augustenborg är MKB:s första område i Malmö som började byggas 1948 och som präglades av en folkhemstanke och en vilja att skapa en stad i staden där olika verksamheter skulle finnas. Den lilla källarteatern döptes till Lilla Intiman och användes som scen både av vuxna, ungdomsverksamhet och för barn. Lokalen användes även som kvartersbiograf och på helgerna visades det matinéer.

Som en del av nyöppnandet av teaterlokalen i april 2022 spelade Malmö Stadsteater monologen Den bästa pjäsen som någonsin skrivits med Fredrik Gunnarson.

Våren 2023 spelades den interaktiva pjäsen AI-partiet för skolor i Malmö och boende i området.

Vanliga frågor

Om teaterbesöket

Måste jag stänga av min mobiltelefon under föreställningen?

All elektronisk utrustning som du har med dig, ska vara satt på ett läge så att det inte låter eller lyser, av hänsyn till övrig publik och de som står på scenen. 

Läs mer

Vad händer om jag inte kommer i tid till föreställningen?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. Vi har bara i undantagsfall möjlighet att släppa in efter att föreställningen har börjat. Vi återbetalar inga biljetter på grund av sen ankomst som gör att du missar föreställningen.

Läs mer

Har ni åldersgräns på föreställningar?

Nej, vi har ingen åldersgräns på teatern, men vi har ofta en rekommenderad ålder för hur gammal man bör vara för att tillgodogöra sig föreställningen. Oftast är 15 år den rekommenderade åldern på våra vuxenföreställningar. Barn- och ungdomsföreställningar görs för en specifik åldersgrupp. Åldersrekommendationen anges på produktionssidan på hemsidan.

Läs mer

Har ni triggervarningar på era föreställningar?

Nej, inte som regel. Teatern är en plats där stora känslor får finnas. Ofta är det oväntade som fängslar, skapar samtal och debatter efter en föreställning. Om du är orolig över att en föreställning innehåller något du är känslig för, utifrån den information du tagit till dig, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer

Får jag fotografera eller filma föreställningen?

Nej, av upphovsrättsliga skäl är all form av fotografering och ljudupptagning inte tillåten.

Läs mer

Hur lång är föreställningen?

När vi vet hur lång en föreställning är lägger vi ut det på den aktuella föreställningssidan här på hemsidan.

Läs mer