""

Augusten

Augusten är MKB:s scenlokal på Augustenborgsgatan 10 i Malmö, som riktar sig till fria scenkonstgrupper, institutioner, organisationer och föreningar i staden. Här finns en scen, en repetitionssal och även möjligheter för filmvisning. Via ett samarbete med MKB gästspelar Malmö Stadsteater på Augusten.

Augustens historia

Teaterlokalen på Augustenborg är en av originalverksamheterna från områdets början. Augustenborg är MKB:s första område i Malmö som började byggas 1948 och som präglades av en folkhemstanke och en vilja att skapa en stad i staden där olika verksamheter skulle finnas. Den lilla källarteatern döptes till Lilla Intiman och användes som scen både av vuxna, ungdomsverksamhet och för barn. Lokalen användes även som kvartersbiograf och på helgerna visades det matinéer.

Som en del av nyöppnandet av teaterlokalen i april 2022 spelar Malmö Stadsteater monologen Den bästa pjäsen som någonsin skrivits med Fredrik Gunnarson.

Våren 2023 spelas den interaktiva pjäsen AI-partiet för skolor i Malmö och boende i området.

Vanliga frågor

Om teaterbesöket

Var ligger Augusten?

Augusten ligger i området Augustenborg precis intill Sofielund. Du kan lätt cykla till Augusten via cykelvägar genom Sofielund och Seved, på Nobelvägen, genom Persborg eller Almhög. Det finns flera Malmö by bike-stationer i närheten och den närmsta ligger över gatan vid Özen All Frukt. Det finns flera busshållplatser i närheten. Här kan du planera din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa/

Läs mer

Finns det servering på Augusten?

Vi erbjuder ingen försäljning av mat och dryck på Augusten, men i samband med vissa föreställningar bjuder vi på kaffe och te i foajén när du kommer hit. 

Läs mer

Måste jag stänga av min mobiltelefon under föreställningen?

All elektronisk utrustning som du har med dig, ska vara satt på ett läge så att det inte låter, av hänsyn till övrig publik och de som står på scenen. 

Läs mer

Vad händer om jag inte kommer i tid till föreställningen?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. Vi har bara i undantagsfall möjlighet att släppa in efter att föreställningen har börjat. Vi återbetalar inga biljetter på grund av sen ankomst som gör att du missar föreställningen.

Läs mer

Har ni åldersgräns på föreställningar?

Nej, men vi har en rekommenderad åldersgräns som anges specifikt för varje pjäs för att skilja på vuxen- och barnföreställningar. Oftast är 15 år den rekommenderade åldern på våra vuxenföreställningar...

Läs mer

Har ni triggervarningar på era föreställningar?

Vi vill inte avslöja allt för mycket i förhand eftersom det ofta är det oväntade som fängslar, skapar samtal och debatter efter en föreställning. Men vi är också medvetna om att en föreställning kan skapa oro om den innehåller obehagliga eller smärtsamma teman.

Läs mer

Får jag fotografera eller filma föreställningen?

Nej, av upphovsrättsliga skäl är all form av fotografering och ljudupptagning inte tillåten.

Läs mer

Hur lång är föreställningen?

När vi vet hur lång en föreställning är lägger vi ut det på den aktuella föreställningssidan här på hemsidan.

Läs mer
Tillgänglighet och annan info

Kan man till sig med kollektivtrafik till Augusten?

Det finns flera busshållplatser i närheten. Buss 2 och 32 stannar närmast på hållplatsen Musikhögskolan och tar några minuter från Södervärn eller Nobeltorget. Det går även att gå av vid hållplatsen Sofielund med buss 32. Även buss 1 och 35 stannar på Sofielund en liten bit bort vid Lönngården. Här kan du planera din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa/

Läs mer

Var kan jag parkera när jag ska till Augusten?

Det finns parkeringsplatser vid augustenborgstorget och längs med gatorna. Torget ligger bara ett stenkast ifrån Augusten.

Läs mer

Finns det rullstolsplatser på Augusten?

Rullstolsplatser finns längst fram i salongen. Platser bokas via mail till info@malmostadsteater.se eller genom att ringa till biljettkassan på 040-20 86 00. 

Läs mer

Erbjuder ni syntolkning av föreställningarna på Augusten?

Nej, i nuläget kan vi inte erbjuda syntolkning på Augusten.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Augusten?

Nej, i nuläget kan vi inte erbjuda textning på Augusten.

Läs mer

Erbjuder ni hörhjälpmedel till föreställningarna på Augusten?

Nej, i nuläget kan vi inte erbjuda hörhjälpmedel på Augusten.

Läs mer