""
""

Kerstin Andersson

Skådespelare

Om Kerstin

"Att vara en del av en ensemble har alltid varit en stark drivkraft för mig i mitt jobb som skådespelare. Att tillsammans arbeta fram en berättelse, skapa en föreställning med alla andra på teatern och sen varje kväll möta publiken som en ensemble. Och just nu har Malmö Stadsteater de bästa förutsättningarna att utveckla en ännu starkare ensembleteater."


— KERSTIN ANDERSSON


Kerstin Andersson utbildade sig till skådespelare vid Statens Scenskola i Malmö 1979-82. Hon känns igen bl a som polischef Lisa Holgersson från TV:s Wallander-filmatiseringar år 2001-2006. Under åren 1994-2000 drev Kerstin och kollegan Dan Bratt en egen produktionsgrupp, Teater Stella. 2009 medverkade Kerstin i Pernilla Augusts film Svinalängorna och hon har dessutom medverkat i ett stort antal radioproduktioner och har även läst in många ljudböcker. Kerstin har också arbetat på Göteborgs Stadsteater. I Malmö har hon bl a ingått i Studioteaterns professionella ensemble, arbetat på Moomsteatern, Teatern.nu, Skånes Dansteater och på Teater Theatron. 
 

Kerstin har varit en återkommande skådespelare på Malmö Stadsteater sedan 1980-talet och är sedan 2020 en del av teaterns fasta ensemble.