""

Clas Göran Söllgård

Regissör

Om Clas

Clas Göran Söllgård är utbildad vid Scenskolan i Malmö 1974–1977. Han har medverkat i uppsättningar på Stockholms Parkteater, Västernorrlands regionteater, Victoriateatern, Pildammsteatern, Malmö stadsteater samt Malmö Dramatiska Teater. Han har även arbetat med Teater Nostra och spelat sommarteater i Yngsjö.

Till vardags är Clas Göran del av Malmö Stadsteaters fasta ensemble, och har varit med i mängder med uppsättningar sedan 1977. För att nämna på senare år; Shakespeares Stormen 2008, Tjechovs Måsen 2010 och Barbro Lindgrens Loranga, Masarin och Dartanjang. Clas Göran har även framfört sin musikaliska succéföreställning Säg vad ni vill, både på Restaurang Hipp och Hedmanska Gården i Malmö. Våren 2010 gav han också flera läsningar av Fritiof Nilsson Piraten i Hipps bakficka.

Clas Göran har regisserat en hel del, senast succéföreställningen Sova på marmorgolvsom hade nypremiär på Hipp i oktober 2012. Han står också bakom uppsättningar som August S. och Harriet, som uppfördes på Odromen 1997, Solägget på Intiman 2007 samt sommarteater i Kävlinge under flera år.

Medverkande som skådespelare