""

Kenneth Milldoff

Skådespelare

Om Kenneth

Kenneth Milldoff arbetade på Malmö Stadsteater 1973–2014. Dessförinnan arbetade han på Pistolteatern och på Teaterstudion i Stockholm.

Med jämna mellanrum var Kenneth tjänstledig för att arbeta på Riksteatern och Helsingborgs stadsteater samt för att undervisa på Teaterhögskolan i Malmö och för att regissera på Studioteatern i Malmö.

Han har medverkat i ca 60 pjäser på Radioteatern och en rad film- och TV-produktioner. Han har synts i bland annat SVTs dramaserier Familjen, Mankell-filmatiseringen Den femte kvinnanLasermannen, som svensk statsminister i Kronprinsessan och Kungamordet samt i komediserien Bota mig. Han har spelat Per Albin Hansson i Troells film film Dom över död man, medverkat i Hinsehäxan på SVT samt i andra säsongen av TV-serien Bron. Kenneth medverkade också ofta i danska radio- och TV-produktioner.

Produktioner som Kenneth gärna mindes är bland annat StrebernLa Cage aux FollesMio min MioI-K-kamraterna och Jeppe på berget. Hans röst hördes ofta i tecknade barnfilmer och även en hel del i reklaminslag.

Medverkande som skådespelare