""

Mattias Linderoth

Skådespelare

Om Mattias

Mattias Linderoth är Helsingborgaren som blev skådespelare och Malmöbo. Han gick ut Teaterhögskolan 2003 och har sedan dess varit ständigt återkommande på Malmö Stadsteater.

Mattias har jobbat på Regionteatern Blekinge-Kronoberg och Norrbottensteatern. Hösten 2004 jobbade han på Borås stadsteater i Natten är dagens mor. Under sommaren 2008 spelade Mattias huvudrollen i Romateaterns uppsättning av Revisorn på Gotland. 2010/2011 spelade han Prins Herbert i Monty Pythonmusikalen Spamalot på Nöjesteatern i Malmö och på Oscarsteatern i Stockholm.

Från och med hösten 2020 har Mattias valt att pausa sin skådespelarkarrär och medverkan i Malmö Stadsteaters fasta ensemble för att istället satsa på sitt eget produktionsbolag för ljudböcker.

 

Vilket är ditt bästa teaterminne?
– Den största upplevelsen var 1998 när jag såg Dramatens uppsättning av Lars Noréns Personkrets 3:1. Sju timmars teater som golvade mig fullständigt!

Vilket är ditt första teaterminne?
– Jag minns en impro-teater som kom till vår skola i lågstadiet. Formen var att dom stoppade handlingen titt som tätt och frågade publiken vad karaktärerna skulle göra härnäst och hur pjäsen skulle fortsätta. Vid ett tillfälle höll någon i en spann till bredden full med vatten. Handlingen stoppades och vi blev tillfrågade vad som skulle hända nu. Alla ropade ”Häll vattnet över honom!”, utom jag som var smart och förstod att det skulle dom aldrig göra. Men dom gjorde det! Jag var i chock. Vilka friheter dom tog sig! Det var förförande.

Medverkande som konstnärlig team