Susanne Karlsson

Skådespelare

Aktuell med

Om Susanne

“Ibland slås jag av det stora i att jag som skådespelare har tillgång till den här platsen. Den här platsen som är teatern och som för mig är just Malmö Stadsteater. Vilket privilegium det är att faktiskt ha tillgång till det här utrymmet. Ett utrymme där jag tillsammans med mina kollegor får skapa berättelser, berättelser som människor kommer hit för att lyssna på. Det är inget annat än fantastiskt och det är ju ingen självklarhet att ha tillgång till en sådan plats.

Jag började mitt yrkesliv i en frigrupp här i Malmö och för mig har det alltid varit viktigt att vara en del av ett sammanhang där man tillsammans driver en vision framåt. Ett sammanhang där det har betydelse vad vi gör med det utrymmet som vi fått tillgång till i det offentliga rummet. Jag har varit en del av Malmö Stadsteaters fasta ensemble i många år nu. Här finns det sammanhanget för mig. Här är det viktigt vilka berättelser vi väljer att spela. Och jag älskar att vara skådespelare just här. I Malmö. På vår stads teater.”  

— SUSANNE KARLSSON

Susanne Karlsson utbildade sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö 1996–2000. Samma år som hon tog sin examen var hon med och startade upp den fria gruppen Teater Terrier i Malmö. Där var hon en av de tongivande skådespelarna mellan 2000 och 2006, och skrev även manus och regisserade. Hösten 2013 stod hon för regin till Kärleksbrev som spelades på Studion.

Susanne Karlsson har arbetat på Malmö Stadsteater sedan 2007, och tillhör teaterns fasta ensemble. 

Medverkande som konstnärlig team