Cecilia Lindqvist

Skådespelare

Om Cecilia

”Jag är född och uppvuxen i Malmö, så Malmö Stadsteater har alltid varit en del av mitt liv. Från de första barnteateruppsättningarna vi såg med skolan till mina tidiga tonår i salongen, på det som numera heter Malmö Opera, men som då var ett hus som innehöll både opera, balett och dramatisk teater.”
Att nu få vara en del av teaterns ensemble är så fantastiskt. Att få möta Malmöpubliken från scenen har varit min dröm sedan jag själv satt i salongen. Teater är en konstform som är kollektiv – både i sitt utförande och i sitt möte med publiken – och jag tror att det är i det kollektiva som vi mår bäst som människor. Vi behöver varandra och vi behöver konsten för allt som på riktigt är viktigt i livet. Och jag är lyckligt lottad som får vara med och skapa teater för Malmö och för Malmös mångskiftande publik.”

— CECILIA LINDQVIST


Cecilia Lindqvist är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 1993-96, och gjorde sin praktik på Malmö Stadsteater 1994. Efter skolan var de första jobben på Älvsborgsteatern i Borås och Skånska Teatern i Landskrona. Mestadels med barn och ungdomsteater. Därefter följde några år som frilansande skådespelare. Dels på Dramatiska Teaterkompaniet i Malmö, där fokus låg på nyskriven svensk dramatik och dels på Teater Blå där succéföreställningen Peep gjordes. Hon medverkade i uppsättningar på Teatern.nu, som drevs av Ronny Danielsson, och under somrarna medverkade Cecilia i sommarteater både på Pildammsteatern i Malmö och i Sommarteater på Krapperup.
 

Sedan 2005 har hon varit knuten till Malmö Stadsteaters ensemble, och 2008 blev hon en av de fast anställda skådespelarna på teatern och har synts i en mängd roller sedan dess. Cecilia Lindqvist har medverkat i SVT’s filmatisering av Henning Mankells roman Villospår och i rysarserien De Drabbade, samt i serien Systrar-1968 och i serien Tunna blå linjen. Hon har även medverkat i ett flertal radioteater-produktioner på Sveriges Radio. 

Medverkande som konstnärlig team